Gedragsexperience

din15okt16:00din17:00GedragsexperienceRonde 1Piloot Rotterdam16:00 - 17:00(GMT+02:00) Kosten950,- per deelnemer Omvangaftrapbijeenkomst, stageweek, terugblikbijeenkomst OnderwijssoortAllen,Bovenbouw,Middenbouw,OnderbouwJaar van inspiratieGluren bij de BurenDoelgroepIntern begeleider/ Kwaliteitscoördinator,Leerkracht

Over deze cursus

Driegang heeft in overleg met SO De Piloot de mogelijkheid om in het komende cursusjaar 3 keer mee te kunnen doen met de gedragsexperience. De training wordt verzorgd door trainers van SO De Piloot.

Per ronde kunnen er 10 collega’s deelnemen, waarvan er nu 7 voor de Driegang regio beschikbaar zijn; er zijn ook collega’s uit Rotterdam in deze training aanwezig.

Praktische informatie ronde 1

Aftrapbijeenkomst: 15 oktober 2024 van 16.00 – 17.00 uur, Dokter van Stratenweg 15 (eerste etage), 4205 LA  Gorinchem

Stageweek: 11-15 november 2024, Nieuwe Ommoordseweg 30, 3068 BT  Rotterdam

Terugblikbijeenkomst: 17 december 2024 van 16.00 – 17.30 uur, Dokter van Stratenweg 15 (eerste etage), 4205 LA  Gorinchem

Waar gaat het over

Herken je dit? Je staat voor de groep en weet je geen raad met het gedrag van een leerling. Je doet enorm je best en toch heb je het idee dat jullie niet verder komen.

Wil jij jouw preventieve en signalerende vaardigheden, jouw vertrouwen, daadkracht en kennis vergroten op het gebied van moeilijk verstaanbaar gedrag? Geef je dan op voor de  gedragsexperience, waar je je een week lang gaat verdiepen in het cluster 4 onderwijs in Rotterdam op SO School De Piloot.

Voor iedere stageweek is er een aftrapbijeenkomst en na de stageweek is er een terugblikbijeenkomst.
Aftrapbijeenkomst (16:00 tot 17:00 uur)

De aftrapbijeenkomst voor de gedragsexperience wordt geleid door twee ambulant begeleiders van Driegang. Tijdens deze bijeenkomst maken we kennis met elkaar en bespreken we wat je kunt verwachten van de gedragsexperience. We zullen samen de stageweek voorbereiden en kijken waar de mogelijke kansen liggen om het geleerde toe te passen in je eigen schoolsituatie.

Stage
’s Morgens loop je stage in een groep op één van de vier locaties. Net als vroeger, achter in de klas waar je gaat observeren en waar mogelijk ook zelf of samen met de leerkracht van de kinderen gaat lesgeven.

‘s Middags krijg je les van 2 trainers die zelf al jaren op De Piloot werken over diverse thema’s, zoals ASS, ADHD, en Hechtingsproblematiek. De kracht van deze gedragsexperience is dat je gedurende deze week de theorie en de praktijk direct aan elkaar kunt koppelen en vervolgens alle kennis en ervaring mee kunt nemen naar jouw eigen school.

Terugblikbijeenkomst (16:00 uur tot 17.30 uur)

Na de stageweek heb je waarschijnlijk veel nieuwe inzichten opgedaan. Samen zullen we bespreken welke waardevolle inzichten je hebt verkregen tijdens je onderdompeling in de wereld van cluster 4 en hoe je deze praktisch kunt toepassen in je klas of op school.

We willen ervaringen uitwisselen en leren van en met elkaar, zodat we voor alle kinderen goed passend onderwijs bieden.

Wat je nog meer moet weten

Je sluit één ronde volledig aan. Ook als je niet fulltime werkt, word je wel de hele stageweek verwacht op De Piloot.
Deze week ben je niet op je eigen school inzetbaar. Stem dit dus af met je directeur i.v.m. vervanging.
Wat eerdere deelnemers zeggen over hun deelname aan de gedragsexperience.

“Een leerzame ervaring waarin je ‘ondergedompeld’ wordt op een school waar veel expertise is rondom het gedrag van kinderen. Gedurende de week worden diverse thema’s belicht, zoals het pedagogisch klimaat en emotieregulatie. In de ochtend is er ruimte voor lesobservatie, gevolgd door theoretische verdieping in de middag.

Het van en met elkaar leren over diverse vormen van gedragsproblematiek vond ik zeer waardevol.”

Sarah van Wijngaarden, ABS Driegang

“De cursusweek op de cluster 4 school was leerzaam en verrijkend”. De stage gaf me inzicht in wat er nog meer gebeurt buiten reguliere scholen. Ik heb concrete leerpunten gevonden, zoals methoden voor rust in de klas en het belang van protocollen m.b.t. grensoverschrijdend gedrag, die ik wil bespreken op school. Het was een fijne leerzame week!”

Anouk Schrijver, Stamgroepleider Kindcentrum het Kristal – JPS de Wilgenhoek, Leerdam

RSVP to This Event

Reageren is nu niet meer mogelijk. Deze cursus is volgeboekt, er zijn 0 plaatsen beschikbaar.

Deze cursus gaat door!

Heb je je al aangemeld maar wil je daar iets in wijzigen?Pas mijn aanmelding aan

Datum en tijd

15 oktober, 2024, 16:00 4:00pm - 5:00pm(GMT+02:00)

Locatie

Piloot Rotterdam

Kosten

950,- per deelnemer

Omvang

aftrapbijeenkomst, stageweek, terugblikbijeenkomst