Co-teaching/team-teaching

din14jan19:00din21:00Co-teaching/team-teachingOptimaal gebruik maken van ‘de handen’ in de groepDriegang Gorinchem, Dokter van Stratenweg 1519:00 - 21:00(GMT+01:00) OrganisatorArianne DekkerKosten65,- per deelnemer Omvang1 bijeenkomst van 2,5 uur OnderwijssoortAllen,Bovenbouw,Middenbouw,Onderbouw,VoorschoolDoelgroepExpertisecentrum,Intern begeleider/ Kwaliteitscoördinator,Leerkracht,Onderwijsassistent

Over deze cursus

Inclusief onderwijs kan zorgen voor toenemende diversiteit in de klas. Om tegemoet te komen aan de verschillende ondersteuningsbehoeften worden er vaak ‘extra handen’ ingezet. Echter hoe maak je optimaal gebruik van deze handen en hoe zorg je ervoor dat er geen individueel/exclusief onderwijs (buiten de klas) ontstaat? Inclusief onderwijs geef je samen vorm, maar hoe werkt dat ‘samen’ binnen één groep? Bij co-teaching/team-teaching geven meerdere professionals vorm aan gedifferentieerd werken met een groep leerlingen. Deze samenwerking is uitermate geschikt als middel om leerkrachten te ondersteunen in de toenemende diversiteit, werkdruk en onderwijsvernieuwingen.

Tijdens de cursus worden op basis van onderzoek vele praktische handreikingen gegeven. Kennis en ervaring worden gedeeld. Op welke manier kunnen onderwijsassistenten, ondersteuners, leerkrachten en ambulant begeleiders worden ingezet? En welke veranderstrategie hoort daarbij? De do’s en don‘ts en de randvoorwaarden om de samenwerking en inzet van ander personeel mogelijk te maken en te optimaliseren worden tijdens de cursus belicht.

Het is de bedoeling dat het geleerde meteen in de praktijk kan worden gebracht. 

De cursus wordt afgesloten met een certificaat van deelname.

Reageer nu

Neem nu deel aan deze unieke cursus!

Laat ons weten of je meedoet met de cursus.

Ja10

10 Plaatsen beschikbaar

Deze cursus gaat door!

Heb je je al aangemeld maar wil je daar iets in wijzigen?Pas mijn aanmelding aan

Datum en tijd

14 januari, 2025, 19:00 7:00pm - 9:00pm(GMT+02:00)

Locatie

Driegang Gorinchem

Dokter van Stratenweg 15

Driegang Gorinchem

Routebeschrijving opvragen

Kosten

65,- per deelnemer

Omvang

1 bijeenkomst van 2,5 uur