In een kwartier leren programmeren (met LEGO, Scratch of Thunkable)

don16jan19:00don21:30In een kwartier leren programmeren (met LEGO, Scratch of Thunkable)Een waardevolle cursus voor elke onderwijsprofessionalDriegang Gorinchem, Dokter van Stratenweg 1519:00 - 21:30(GMT+01:00) OrganisatorMenno KolkKosten55 per deelnemer OmvangEen bijeenkomst van 2,5 uur OnderwijssoortBovenbouw,MiddenbouwDoelgroepLeerkracht

Over deze cursus

Doelgroep

Deze workshop richt zich speciaal op onderwijsprofessionals die met programmeren in de school aan de slag willen. Dit beperkt zich niet alleen tot de bovenbouw, hoewel deze bouw wel de basis zal zijn voor de cursus. 

Waar gaat het over

Wil je weten hoe je je leerlingen kunt leren programmeren of willen jullie het aanbod op school vernieuwen? Dan is dit de workshop waar je naar zoekt.

In deze workshop ervaar je hoe je op een eenvoudige en enthousiasmerende manier invulling geeft aan het domein computational thinking van de inhoudslijn digitale geletterdheid. Je gaat zelf ervaren hoe je spelenderwijs kunt leren programmeren. Precies hoe de kinderen op school dit ook gaan ervaren. 

In deze workshop staan we kort stil bij de theorie, de leerlijn van digitale geletterdheid en wat computational thinking inhoudt. We maken vervolgens al gauw een vertaalslag naar de praktijk en gaan zelf aan de slag met het leren programmeren met verschillende programma’s zoals LEGO Spike en Scratch. Je zult in deze workshop veel zelf aan het ervaren en aan het maken zijn. Aan het eind van de bijeenkomst heb je de kennis en de vaardigheden om de volgende morgen aan de slag te gaan bij jullie op school!

Wat je nog meer moet weten

In deze workshop is er veel ruimte voor het zelf ontdekken en ervaren. Er zal in tweetallen samengewerkt worden met een doos LEGO Spike Prime of Essentials. Daarom is het voor deze training noodzakelijk dat jij of een collega een laptop of iPad meeneemt.
Achteraf zul je alle informatie rustig na kunnen lezen en video’s terug kunnen vinden op een aparte website.

Reageer nu

Neem nu deel aan deze unieke cursus!

Laat ons weten of je meedoet met de cursus.

Ja4

6 Plaatsen beschikbaar

Deze cursus gaat door!

Heb je je al aangemeld maar wil je daar iets in wijzigen?Pas mijn aanmelding aan

Datum en tijd

16 januari, 2025, 19:00 7:00pm - 9:30pm(GMT+02:00)

Locatie

Driegang Gorinchem

Dokter van Stratenweg 15

Driegang Gorinchem

Routebeschrijving opvragen

Kosten

55 per deelnemer

Omvang

Een bijeenkomst van 2,5 uur