Uitreagerend gedrag: voorkómen en ermee omgaan (Workshop 9) Ronde 1 en 2 (vol)

woe18sept16:00woe18:00Uitreagerend gedrag: voorkómen en ermee omgaan (Workshop 9) Ronde 1 en 2 (vol)CBS 't Kompas / OBS Sigmondschool in Werkendam, Hooftlanden 1, 4251 BE Werkendam / H.J. Roubosstraat 5, 4251 BZ Werkendam16:00 - 18:00(GMT+02:00) OrganisatorAfke PersoonDineke MeeweKostenGeen kosten aan verbonden Omvang1 bijeenkomst van 1 uur CursusaanbodDidactiek,Leerkracht centraal,Overig,PedagogiekOnderwijssoortAllen,Bovenbouw,Middenbouw,Onderbouw,VoorschoolJaar van inspiratieWorkshop middagDoelgroepDirecteur,Expertisecentrum,Intern begeleider/ Kwaliteitscoördinator,Leerkracht,Onderwijsassistent,Overig,Pedagogisch medewerker

Over deze cursus

Tijdens deze workshop ga je na wat uitreagerend gedrag (brutaal, ’tegen’ zijn, niet doen wat gevraagd wordt, vaak in conflict) met jou als leerkracht en als mens doet. We bespreken wat er achter dit gedrag kan zitten, welke vraag stelt het kind eigenlijk door middel van zijn gedrag? Wat is de functie van het gedrag voor de leerling? De theorie is hetzelfde als tijdens de workshop die op 30 augustus 2023 is gegeven, maar we staan nu meer stil bij wat je ter plekke kan doen op het moment dat een kind uitreagerend gedrag laat zien. We gaan ook in op wat er nodig is om uitreagerend gedrag voor te zijn, zowel op leerlingniveau, klassenniveau en schoolniveau en willen ook hierbij praktische handvatten bieden. Er is ruimte voor onderlinge uitwisseling. De inhoud sluit aan bij de scholing van Leerkracht Centraal. Het is fijn als je vooraf vragen of een casus wil opsturen naar ons, dan kunnen we hier in de voorbereiding rekening mee houden.
Deze workshop duurt twee rondes. Je kan je dus niet meer inschrijven voor een andere workshop als je voor deze workshop kiest.

Wat je nog meer moet weten

Deze workshop hoort bij de studiemiddag: Starten met Driegang.
Je kunt ervoor kiezen om alleen deze workshop te volgen. Maar als je er toch bent… Volg ook een tweede workshop en eet met ons mee, zodat je wat kunt napraten en je netwerk kunt vergroten.

Reageer nu

Reageren is nu niet meer mogelijk

Deze cursus gaat door!

Heb je je al aangemeld maar wil je daar iets in wijzigen?Pas mijn aanmelding aan

Datum en tijd

18 september, 2024, 16:00 4:00pm - 6:00pm(GMT+02:00)

Locatie

CBS 't Kompas / OBS Sigmondschool in Werkendam

Hooftlanden 1, 4251 BE Werkendam / H.J. Roubosstraat 5, 4251 BZ Werkendam

Routebeschrijving opvragen

Kosten

Geen kosten aan verbonden

Omvang

1 bijeenkomst van 1 uur