Zie je wel, het is altijd hetzelfde liedje…

woe15jan15:00woe17:30Zie je wel, het is altijd hetzelfde liedje…Over Psychologisch Spel in het werk en in het werken met kinderenDriegang Gorinchem, Dokter van Stratenweg 1515:00 - 17:30(GMT+01:00) OrganisatorJack NuijtenKosten290 OmvangDrie bijeenkomsten van 2,5 uur CursusaanbodDidactiek,PedagogiekOnderwijssoortAllen,Bovenbouw,Middenbouw,Onderbouw,VoorschoolDoelgroepDirecteur,Expertisecentrum,Intern begeleider/ Kwaliteitscoördinator,Leerkracht,Pedagogisch medewerker

Over deze cursus

Communicatie is ingewikkeld en complex. Je eigen ervaringen en gevoeligheden spelen vaak een rol. Soms voelen mensen zich aangevallen door de ander, terwijl de ander dit bedoelt als feedback (voeding teruggeven). Weer een ander voelt zich benadeeld of slachtoffer en er zijn in onderwijs en kinderopvang altijd mensen die willen helpen. Je loopt dan het risico dat je de ander ongevraagd gaat adviseren.

In de training Psychologisch Spel vanuit TA leer je om onbewuste en niet-helpende patronen bij jezelf én bij de ander te doorgronden. Vervolgens kun je een bewuste keuze maken hoe je kunt reageren, zonder steeds in dat herkenbare vervelende gevoel te belanden. Het bekendste concept is de Dramadriehoek. Deze en andere concepten komen in de training aan bod. We gaan er zowel praktisch als theoretisch mee aan de slag en je krijgt tools om gedrag en communicatie te analyseren.

TA werkt heel goed bij kinderen vanaf 8 jaar (groep 4). In de derde bijeenkomst richten we ons vooral hierop. In bijeenkomst 1 en 2 gaat het om de nodige voorkennis en inzicht in je eigen communicatiegedrag en die van anderen (of in je team).

Transactionele Analyse is een theorie over persoonlijkheid, gedrag, ontwikkeling en communicatie. De TA-taal kan helpen om jezelf en de mensen in je omgeving beter te begrijpen en je eigen gedrag af te stemmen.

De krachtige TA-concepten als de egotoestanden, script, strooks en psychologisch spel geven inzicht en tools bij het begeleiden van kinderen en communicatie in brede zin (collega’s, ouders en kinderen).

Wat je nog meer moet weten

Op het internet is veel te vinden over Transactionele Analyse. Ik lever indien nodig een literatuurlijst aan en ik heb placemats met TA-concepten ontwikkeld die beschikbaar zijn.

Drie bijeenkomsten van 2,5 uur
Data: 15 januari,5 februari en 19 maart 2025 van 15.00 – 17.30 uur

Bij de derde bijeenkomst over TA in de praktijk met kinderen is een tweede trainer aanwezig. Dit is een leerkracht met veel praktijkervaring die tevens materialen heeft ontwikkeld voor gebruik in groepen. 

Reageer nu

Neem nu deel aan deze unieke cursus!

Laat ons weten of je meedoet met de cursus.

Ja5

11 Plaatsen beschikbaar

3AanmeldingenNodig voor deze cursus om doorgang te vinden.

Heb je je al aangemeld maar wil je daar iets in wijzigen?Pas mijn aanmelding aan

Datum en tijd

15 januari, 2025, 15:00 3:00pm - 5:30pm(GMT+02:00)

Locatie

Driegang Gorinchem

Dokter van Stratenweg 15

Driegang Gorinchem

Routebeschrijving opvragen

Kosten

290

Omvang

Drie bijeenkomsten van 2,5 uur